Aktualno:

Dani europske baštine u Muzeju seljačkih buna

U subotu 16. rujna u Muzeju seljačkih buna obilježit će se Dani europske baštine. U godini u kojoj se obilježava 450. obljetnica Seljačke bune, raznolikim i bogatim kulturno-edukativnim programima posjetitelje upoznajemo sa Seljačkom bunom i likom Petrice Kerempuha.

Od 17 sati održat će se obiteljska radionica Kerempuhovo novo ruho, a od 18:30 će svi zainteresirani moći provjeriti svoje znanje i sudjelovati u pub kvizu Kerempuh i Seljačka buna. Najbolje ekipe dobit će prigodne poklone. Od 20 sati će biti održana predstava Ni med cvetjem ni pravice (Balade Petrice Kerempuha) koju izvodi Adam Končić uz glazbenu pratnju Olivera Beloševića u atriju dvorca Oršić. Nakon predstave će biti projiciran video-mapping Gubec teatar koji kombiniranom tehnikom animacije, filmskih sadržaja i svjetlosnih efekata oživljava Spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu i na jedinstven način donosi priču o Seljačkoj buni.

Glavni organizator događanja je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Ulaz na događanje i sve aktivnosti je besplatan.Ostale novosti: