Aktualno:

Ethno Croatia

U Muzeju seljačkih dana je u srijedu 21. srpnja 2021. održan prekogranični događaj projekta Living Castles, Ethno Croatia, koji se održao u sklopu glazbeno-scenskog festivala Ljeta u dvorcu Oršić. U atriju dvorcu Oršić bogatim glazbenim programom predstavili su se mladi glazbenici iz cijelog svijeta, a zatim je na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu održana video mapping projekcija Gubec teatar. U sklopu programa posjetitelji su upoznali dvorce i aktivnosti projekta Living Castles. Program se održao u okviru projekta Mreža živih dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa/Living Castles kroz Program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.


Organizator Ljeta u dvorcu Oršić je Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, a suorganizator Muzej seljačkih buna.

Ostale novosti:

Dani europske baštine u Muzeju seljačkih buna

U petak 30. rujna i subotu 1. listopada, u Muzeju seljačkih buna obilježit će se Dani europske baštine. U godini koja prethodi obilježavanju 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej organizira multimedijalno-edukativni program koji omogućava upoznavanje s bogatom i raznolikom materijalnom i nematerijalnom baštinom Hrvatskog zagorja vezanom uz Bunu.

Pročitaj više »

Muzej prije škole 2022.

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 30. 8. do 3. 9. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno-zabavne radionice za djecu. Pozivamo roditelje, bake i djedove da nam se pridruže na obiteljskoj radionici u subotu.

Pročitaj više »