Aktualno:

Europski dani arheologije

Muzej seljačkih dana u petak 18. lipnja 2021. organizira prekogranični događaj projekta Living Castles u sklopu programa Europskih dana arheologije. Ulaz na događanje je besplatan.

Pridružite nam se u dvorcu Oršić i sudjelujte u radionicama
i stručnom vodstvu, a u večernjim satima pogledajte video mapping projekciju na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu. U sklopu programa upoznajte dvorce i aktivnosti projekta Living Castles. Program se odvija u okviru Programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska.

Ulaz na događanje je besplatan.


Program događanja


18:00 – 20:30 Radionice Složi sam svoj dvorac i Arheološka slagalica
20:30 – 21:30 Stručno vodstvo kroz stalni postav
21:30 – 22:00 Video-mapping projekcija na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu

ptujskigrad #celjskigrad #dvorecrakican #dvorvelikitabor #dvoracorsic #starigradcakovec
starigradvarazdin

Ostale novosti:

Dani europske baštine u Muzeju seljačkih buna

U petak 30. rujna i subotu 1. listopada, u Muzeju seljačkih buna obilježit će se Dani europske baštine. U godini koja prethodi obilježavanju 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej organizira multimedijalno-edukativni program koji omogućava upoznavanje s bogatom i raznolikom materijalnom i nematerijalnom baštinom Hrvatskog zagorja vezanom uz Bunu.

Pročitaj više »

Muzej prije škole 2022.

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 30. 8. do 3. 9. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno-zabavne radionice za djecu. Pozivamo roditelje, bake i djedove da nam se pridruže na obiteljskoj radionici u subotu.

Pročitaj više »