Aktualno:

Otvorenjem izložbe Muzej seljačkih buna proslavio 50 godina rada

U Muzeju seljačkih buna je u petak, 20. listopada 2023. godine, otvorena izložba povodom pedeset godina rada Muzeja, muzejske savjetnice i voditeljice Vlatke Filipčić Maligec.

Prikazane su izložbe, događanja, programi i ljudi koji su obilježili rad Muzeja, a posebno su predstavljene i muzejske zbirke. Izložbu je predstavila autorica, a otvorila izaslanica ministrice kulture i medija Anuška Deranja Crnokić,  ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje. Prisutnima su se na otvorenju obratili Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, Jasmin Krizmanić, načelnik općine Gornja Stubica, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i Žarko Tušek, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Izložba je dio zajedničkog programa obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune, u sklopu projekta „Buna/Upor/Revolt“ koji provode hrvatski i slovenski muzeji (Posavski muzej Brežice, Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, Mestni muzej Krško, Muzej Brdovec, Muzej seljačkih buna i Muzej grada Zagreba).

Ostale novosti: