Aktualno:

Programi i popusti u veljači povodom obljetnice Bune

Muzej seljačkih buna tijekom veljače organizira brojne programe za različite uzraste povodom obilježavanja 450. obljetnice Seljačke bune iz 1573. godine.

Posjetite Muzej tijekom veljače kada su cijene individualnih i obiteljskih ulaznica snižene u pola cijene. Prva dva vikenda u veljači (4. i 5. veljače te 11. i 12. veljače 2023.) Muzej za sve zainteresirane posjetitelje osigurava besplatna stručna vodstva u 11 sati, te radionicu „Buna u suveniru“ u vremenu od 12 do 14 sati.  Pozivamo posjetitelje svih uzrasta da nam se pridruže na radionici i izrade suvenir po svom izboru, grb za seljačku ili plemićku vojsku, seljaka ili viteza ili da opreme (ratnog) konja za stubičku bitku. Na radionici će posjetitelji moći isprobati aplikaciju za hologramske naočale i pomoću proširene stvarnosti saznati Tahyjevu stranu priče o Seljačkoj buni, zamahnuti virtualnim mačem i odigrati memori s muzejskim predmetima. Radionica je uključena je u cijenu ulaznice za Muzej.

U četvrtak, 9. veljače 2023. godine u 18 sati u Muzeju se otvara izložba „Seljačka buna u djelima Zorislava Drempetića Hrčića“, direktora Muzeja seljačkih buna te prvog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja.

Muzejski programi dio su jedinstvene manifestacije oživljene povijesti, jubilarne 15. Seljačke bune koja će završiti Bitkom kod Stubice u subotu 11. veljače 2023. godine kod dvorca Stubički Golubovec. Više informacija o programu manifestacije oživljene povijesti dostupno je na mrežnoj stranici Turističke zajednice područja Gupčev kraj, https://www.gupcev-kraj.hr/hr/seljacka-buna/.

Ostale novosti: