Aktualno:

Tiskovna konferencija povodom obnove tradicijskog vinograda u perivoju dvorca Oršić

Pozivamo vas na tiskovnu konferenciju povodom obnove tradicijskog vinograda u perivoju dvorca Oršić u četvrtak, 2. lipnja u 10.30 sati u Oršićevom vinogradu (Muzej seljačkih buna), Gornja Stubica.

Projekt se realizira u suradnji Muzeja Hrvatskog zagorja, Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Krapina i tvrtke Trgocentar.

Nazočnima će se obratiti Josip Grilec, predsjednik HGK ŽK Krapina, predstavnik Trgocentra, Slavko Merkaš, Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja i Vlatka Filipčić Maligec, voditeljica Muzeja seljačkih buna.

Pridružite nam se na kratkom predstavljanju projekta i izvornih zagorskih sorti grožđa te druženju uz prigodni domjenak.

Vinograd u sklopu Muzeja seljačkih buna njeguje se na prostoru gdje je postojao još u doba kada su vlasnici imanja bili grofovi Oršić. Zahvaljujući Hrvatskoj gospodarskoj komori Krapina i Trgocentru, u vinogradu je posađeno 250 novih trsova dviju autohtonih sorti Hrvatskog zagorja – Starohrvatske beline i Sokola.

Ostale novosti:

Dani europske baštine u Muzeju seljačkih buna

U petak 30. rujna i subotu 1. listopada, u Muzeju seljačkih buna obilježit će se Dani europske baštine. U godini koja prethodi obilježavanju 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej organizira multimedijalno-edukativni program koji omogućava upoznavanje s bogatom i raznolikom materijalnom i nematerijalnom baštinom Hrvatskog zagorja vezanom uz Bunu.

Pročitaj više »

Muzej prije škole 2022.

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 30. 8. do 3. 9. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno-zabavne radionice za djecu. Pozivamo roditelje, bake i djedove da nam se pridruže na obiteljskoj radionici u subotu.

Pročitaj više »