Aktualno:

U Muzeju seljačkih buna obilježeni Europski dani arheologije

U petak, 17. lipnja, u Muzeju seljačkih buna bogatim programom radionica, stručnim vodstvom kroz stalni postav, predavanjem i multimedijskim sadržajima za sve uzraste obilježeni su Europski dani arheologije.

U edukativno-zabavnim radionicama sudionici su naučili kako izgledaju arheološka istraživanja te uz pomoć kockica i predmeta u stalnom postavu upoznali život u srednjovjekovnim burgovima.

Kroz predavanje Arheologija – Instagram vs. Reality posjetitelji su saznali što je zapravo arheologija u odnosu na predrasude koje se uz nju vežu, što se događa s nalazima na putu iz slojeva zemlje pa sve do muzeja, ali i kako oni kao pojedinci mogu sudjelovati u očuvanju hrvatske arheološke baštine.

Multimedijski sadržaji posjetitelje su vratili u srednji vijek. Pomoću hologramskih naočala upoznali su legendarnog Franju Tahija te isprobali rukovati mačem za ruku i pol. Video-mapping projekcija Gubec-teatar oživjela je likove na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu te na jedinstven način ispričala priču o Seljačkoj buni.

Ostale novosti:

Dani europske baštine u Muzeju seljačkih buna

U petak 30. rujna i subotu 1. listopada, u Muzeju seljačkih buna obilježit će se Dani europske baštine. U godini koja prethodi obilježavanju 450. obljetnice Seljačke bune, Muzej organizira multimedijalno-edukativni program koji omogućava upoznavanje s bogatom i raznolikom materijalnom i nematerijalnom baštinom Hrvatskog zagorja vezanom uz Bunu.

Pročitaj više »

Muzej prije škole 2022.

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 30. 8. do 3. 9. od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno-zabavne radionice za djecu. Pozivamo roditelje, bake i djedove da nam se pridruže na obiteljskoj radionici u subotu.

Pročitaj više »